Pustni kostumi za leto 2021, ki jih lahko naredite doma

Zapluli smo že v praznični decembrski čas, po novem letu pa se nam kmalu približuje pust, in tudi letošnje leto moramo biti pripravljeni, da ne bomo ostali brez kostuma tik pred pustom. Pustni kostumi pa se ne kupijo samo v trgovini, ampak jih z nekaj ustvarjalnosti lahko pripravimo ali sešijemo tudi sami doma. Morda bo pa prav letošnje leto to še bolj aktualno?
Pustne zabave se pravzaprav najbolj veselijo otroci. Oblačenje v pustne kostume, nabiranje priboljškov za »pusta hrusta« po sosednjih hišah so aktivnosti, ki se jih veselijo že nekaj tednov vnaprej. Vendar pa ni vedno lahko najti ustreznega pustnega kostuma. Med poplavo poceni kitajskih izdelkov v supermarketih težko izberemo nekaj lepega. Zato pustni kostum izdelajmo sami, ali pa ga kupimo v specializirani prodajalni s pustnimi kostumi kot je www.maskarada.si.

Pustni kostum Ananas

Kaj potrebujemo, če želimo izdelati pustni kostum ananas? Potrebujemo navadno enobarvno rumeno majico, ki naj bo nekoliko večje velikosti. Uporabite še zelen kolaž papir in zeleni trak za lase. Na rumeno majico prišijete luske, narejene iz črnega ali zelenega blaga v obliki narobe obrnjene črke V. Luske lahko tudi nalepite ali narišete s pomočjo barv za blago. Iz zelenega papirja izrežite špičaste liste, ki predstavljajo zeleni zgornji del ananasa. Liste zvijte v zvitek in prilepite na trak za lase.

Klobuk za čarovnico


Čarovnice so eden izmed najbolj ikoničnih pustnih kostumov. Kostum za čarovnico lahko izdela prav vsak. In kaj potrebujete?je za izdelavo preprost, potrebujemo črno široko ogrinjalo, v rokah metlo, na glavi pa čarovniški klobuk, ki naredi piko na i pri izgledu tega kostuma. Vzemite širok trak za lase, okrog katerega zavijete črn svilen trak. Enobarvni čarovniški klobuk, ki ga kupite v trgovini lahko dodatno dekorirate ali pa izdelate svojega iz šeleshamer papirja. Z lepilno pištolo na enobarvni klobuk prilepite oranžen svilen trak v poljubnem vzorcu. Lahko je cikcak ali v obliki polmeseca. Dodajte kovinsko broško, da bo klobuk izgledal bolj imeniten. Prilepite jo na sredino traku. Na koncu dodajte če majhno muco ali pajka iz črnega papirja, da bo klobuk izgledal bolj čarovniški.

Lahko postanete tudi mavrica


Izdelajte pustni kostum mavrice, ki ga lahko naredimo hitro in zato ne potrebujemo velikih spretnosti. Zato je priporočljiv, če se vam mudi, nimate časa za nakupovanje ali pa v trgovinah ne najdete takšnega kostuma, kot bi si ga želeli. Za izdelavo potrebujete dva kosa kartona. Velikost je odvisna od tega, kako velik kostum želite izdelati. Karton odrežite v obliki mavričnega loka. Najprej vzemite belo barvo in karton prebarvajte na belo. To bo omogočilo, da bodo barve mavrice lepše prišle do izraza. Izrežite dva oblaka za podnožje mavrice. Prilepite ju na vsako stran mavričnega loka. Sprednji in zadnji lok mavrice povežite s širokima trakovoma iz blaga, na katerih kostum tudi nosite preko ramen. Nazadnje izdelajte še naglavno krono iz zlatega kolaž papirja. Krono prilepite na trak za lase in vaš izdelek je dokončan.